Inred smart för ordning och reda

inred_smartAtt ha bra förvaring är A och O och man vill skapa sig ordning och reda hemma. Vi går igenom fem rum och hur du utnyttjar dessa på bästa sätt för att skapa ordning och reda hemma.

Hallen är det första som folk möts av när man kommer in i ett hem och sätter där genom första intrycket. Här kan det vara smart att varje familjemedlem får varsin box alternativ korg för att sina handskar, mössor och annat som lätt kan ge ett stökigt intryck. Detta gör det enklare och hålla koll på sina egna saker också.


I köket kan man hitta ganska mycket outnyttjat utrymme så som insidan av sina skåpsluckor och detta kan man utnyttja till förvaring. Sätt upp t ex korgar, kastrullocks- och rengöringsmedelshyllor på insidan av dörrarna.

I badrummet kan man ska ordning och reda med hjälp av små korgar för alla flaskor, hårborstar och smink som annars lätt kan ge ett stökigt intryck. Tvätta duschdrapperiet eller byt ut det mot ett nytt och några enhetliga handdukar och du skapar där igenom en ny känsla.

I vardagsrummet kan man snabbt och enkelt ordna till. Placera alla fjärrkontrollerna i en gemensam låda och samla ihop alla lösa sladdar i en sladdsamlare. Har man ett soffbord med extra förvaring under är idealiskt, liksom snygga tidningsställ.

I sovrummet är utrymmet under sängen perfekt att utnyttja till förvaring.